© Rootsville.eu

"Sir" Oliver Mally & Hubert Hofherr (A/D)
tiltle: Overdue
music: Acoustic Blues
release date: january 10, 2020
label:
Time Zone Records
info artist: "Sir"
Oliver Mally - Hubert Hofherr

© Rootsville 2019


"They Both Like It Like That" is een statement dat wel kan tellen bij "Sir" Oliver Mally en zijn kompaan. Na de samenwerking met de Duitse gitarist Peter Schneider en het vorig jaar uitbrengen van "Folk Blues Adventures" (album report) kiest hij ook nu weer voor een samenwerking met nu de Duiste harper Hubert Hofherr.

Met diezelfde intieme blues waarmee we "Sir" Oliver Mally vereenzelvigen komt nu ook op 10 januari 2020 deze "Overdue" op de markt. Een album met daaarop 11 nummers waarbij we naast de originals ook twee covers krijgen. Als eertse cover is er "My Old Friend The Blues" van Steve Earle en als afsluiter is er nog het van de meester ontleende "Time" van Tom Waits en vrouwtje Kathleen Brennan.

Sir" Oliver Mally is op onze podia een graag geziene gast, mede door zijn intense akoestische blues maar ook elektrisch hebben we deze uit Steiermark afkomstige bluesman al meer dan aardige dingen horen doen. In 2017 ontving hij nog de Gouden Medaille van Steiermark voor zijn verdiensten als muzikant en organisator. Zijn kompaan op dit album, Hubert Hofherr, heeft ook al meer dan zijn sporen verdiend op muzikaal gebied, en speelde al zowel solo als met diverse bands. Samen met "Sir" Oliver Mally speelt hij al jaren intieme concerten op de podia. Het duurde enkele jaren alvorens ze besloten om samen ook een album op te gaan nemen.

Met hoofdzakelijk een link naar country- blues & folk is dit het perfecte album on na de feestdagen even tot bezinning te komen. Openend met "Mainstreet Blues" overvalt je meteen een met respect gevulde stilte. Alsof beiden in de "Delta" zijn grootgebracht brengen ze dan het beklijvende "Cracks in the Mirror", en ja er is ook meteen een click. Op het dromerige "Butterfly Girl" laat je jezelf onverwacht meedrijven op de rust en intimiteit die beiden hier komen te verwezenlijken.

"My Old Friend The Blues" heeft een kleine injectie in zich van gently Americana, logisch wanneer je weet dat de schrijver ervan niemand minder is dan Steve Earl. Met "Got Some Nasty Habbits" drijven beiden richting einde van het album met als aflsuiter "Time" van Tom Waits en Kathleen Brennan. onze nasty habbits bestaan erin om onmiddellijk op replay te drukken...Mooi!!!

tracks:

01 Mainstreet Blues
02 Cracks in the Mirror
03 Butterfly Girl
04 Sweet & Fine
05 Meet Me in the Alley
06 Sittin' Here Wonderin'
07 My Old Friend The Blues
08 I.D.C.A.A.
09 Gin-ology
10 Got Some Nasty Habbits
11 Time

musicians:

"Sir" Oliver Mally: guitar, vocals
Hubert Hofherr: harp